Workshop Yin Yoga XL + Yoga Nidra

YIN YOGA XL + YOGA NIDRA

Nader te bepalen datum.

 

Maar liefst 3 uur lang ontspannen en genieten van Yin Yoga Nidra inclusief een kopje thee en versnapering.

We starten met Yin Yoga houdingen. Dit zijn rustige, statische en meditatieve houdingen om ruimte te maken in je lichaam. Met specifieke aandacht voor de winter, waaraan gekoppeld het element water met de bijpassende meridianen en emoties. Voor meer informatie over yin yoga, zie onder het kopje “het effect van yin yoga…..”

YOGA NIDRA (ook wel yogische slaap genoemd….)

De laatste 45 minuten gaan we over op Yoga Nidra. Voor deze sessie Yoga Nidra pas ik een vernieuwde versie toe, dus wanneer je vaker bij mij de Yoga Nidra hebt gedaan, zal deze net een beetje anders zijn.
JE BLIJFT ALERT BIJ YOGA NIDRA
Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen, 
maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Yoga Nidra is een bewustzijnsstaat, tussen slaap en wakker in. Het is volledige ontspanning van het lichaam, terwijl de geest wakker blijft. Yoga Nidra is een toestand waarin er tegelijkertijd bewustzijn is van de bewuste, onderbewuste en onbewuste velden van je geest. Het helpt je om je normale, natuurlijke zelf te worden. Yoga Nidra is geen staat van dromen. Tijdens het dromen zijn de zintuigen en het mentale proces nog steeds volledig actief. In de huidige staat van Yoga Nidra houden de mentale processen op, rusten onze zintuigen en wordt de geest helder en kalm.
YOGA NIDRA EEN REIS DOOR VERSCHILLENDE LAGEN VAN JE BEWUSTZIJN….
Yoga Nidra is dus een reis door de verschillende lagen van je bewustzijn, waarbij je stap voor stap het bewustzijn verruimt om zo te komen tot heelheid, een staat van totaal een-zijn met je innerlijke wezen. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap.
 Aanmelden kan via yinaromatherapy@gmail.com of info@sanahata.nl