Even voorstellen


– Yin Aromatherapeut & Energetisch Practitioner- 
Wie ben ik
Ik ben Anita van der Velde, geboren op 10 juni 1974 en woonachtig in Groningen. Ik heb 21 jaar gewerkt in de zakelijke dienstverlening, waarvan de laatste 17 jaar binnen het bankwezen. Functies als (Coördinerend) Cliëntadviseur, Commerciële binnendienst Bedrijven Advies voor Verenigingen & Stichtingen, Marketingmedewerker, Managementassistente en Directie assistent.

Sinds 2012 ben ik me gaan richten op zelfontwikkeling middels diverse coaching trajecten, focussen en zelfonderzoek. Per 2015 ben ik me volledig gaan omscholen en als zzp’er verder gegaan.

Ik maakte keuzes en werd me steeds meer bewust van wat goed is voor mij.

Yang
Sporten is altijd onderdeel geweest van mijn leven, dat begon al jong met Gym en Judo en al snel werd het selectie Turnen, Noord Nederlandse kampioenschappen….. Op mijn 16e verruilde ik het turnen voor andere sporten zoals streetdance, aerobic, step, zumba, tennis, badminton, fitness, aquarobic en lyricaldans.  Verder mocht ik graag thuis in mijn vrije tijd tafeltennissen en ging ik regelmatig hardlopen om ieder jaar weer mee te doen met de Nieuwjaarsloop in De Wilp. De Leekster lente loop en de 4 mijl in Groningen kwamen voorbij en ook de Survival Run in Boerakker staat op mijn lijstje.

Ik volgde 2 complete opleidingen tot Aerobicinstructrice/ Stepinstructrice en mocht 4 jaar lang les geven in streetdance, aerobic en steps voor diverse verenigingen met heel veel plezier.

Yin
Na zoveel Yang activiteiten werd het wel eens tijd voor Yin! Dat mistte toch wel in mijn leven. Een fikse burn-out zorgde ervoor dat ik volledig werd uitgeschakeld in oktober 2011. Het licht ging letterlijk uit en ondertussen stond ik volledig ‘aan’, mijn hoofd wilde nog steeds veel, mijn lichaam zei nee. Dat was het begin van een nieuw leven met drastische keuzes. Het jaar 2012 stond in het teken van emotioneel lichaamswerk en er vond een totale reset plaats. Ik besloot om alles aan te kijken en dit als kans aan te grijpen om mijn leven anders in te richten. Ik deed té veel…..

Wat mijn lichaam nodig had, was rust, ontspanning en stilte. Dat was een van de moeilijkste acceptaties. Ik heb lang geleefd op wilskracht en doorzettingsvermogen.

Heel even trachtte ik te re-integreren binnen het bankwezen en kon ik de opleiding tot imageprofessional (kleur-, en kledingstylist) volgen in 2014. In 2015 wist ik, ik moet uit het bankwezen, deze wereld is te hard voor mij en ik heb plaatsgemaakt.

Ik ben me volledig gaan richten op Yin Yoga.

Onder de indruk van het effect van Yin Yoga en behoefte naar meer hierover. Ik volgde de Yin Yoga Docentenopleiding, bijscholing Assisted Yin en vervolgens de opleiding Yin Yoga Medicine en Yin 3.3….nét even anders. Zo bijzonder om te ervaren hoe je invloed hebt op je eigen lichaam en je eigen gezondheid. Inspirerend, interessant en bovenal een andere manier van leven.

Enorm geïnteresseerd geraakt in de chakra psychologie, psychosomatiek, energetisch lichaamswerk en de essentie van ziekte.  In 2016 besloot ik om de HBO opleiding tot Natuurgeneeskundig Frans Aromatherapeut te volgen en de Aromatherapie te verbinden met Yin Yoga en Energetisch Lichaamswerk.

ZZP’er
Sinds 2015 verzorg ik groepslessen en workshops (Aroma) Yin Yoga, Pilates en Yin Yoga, Yin Yoga Nidra en heb ik massages en energetisch lichaamswerk toegepast/gegeven. Gedurende 3 jaar lang heb ik mijn eigen studio gehad in Leek met in de topperiode 120 deelnemers per week.  Er lag een enorme behoefte bij de mens om aan Yin Yoga te gaan doen, te werken aan het bindweefsel, meditatief en statisch, oftewel je hoeft niet lenig te zijn en het werkt doeltreffend bij chronische klachten. Ook gaf ik een jaar lang meerdere Yin Yoga lessen in een Fysiotherapie Praktijk in Leek.

In de lockdown periode heb ik de studio opgezegd en kwam ik erachter dat ik het opnieuw wilde gaan vormgeven passend bij de nieuwe situatie. Het moment heb ik aangegrepen om alles te herzien en om verder aan mezelf te werken. Dit heeft mij doen besluiten om minder groepslessen te verzorgen. Ik wist dat ik wederom de diepte in mocht gaan met mezelf om de meest pijnlijke wonden aan te kijken. De wonden vanuit de verstrikkingen in het familiesysteem, de moederwond/vrouwenlijn en de voorouders. Dit traject is in 2022 gestart en mijn ontwikkelingen zullen door blijven gaan. Voor mij is het van belang om voortdurend mezelf innerlijk te ontwikkelen op zielsniveau voor een gezond en bewust leven. Het fascineert en inspireert me enorm. Inmiddels is het Intuïtief en Voelend vermogen zo sterk dat ik vaak Weet en Zie zonder dat ik er woorden aan kan geven.

Met zoveel opgedane kennis en levenservaring en de ontwikkeling van het ontstane mediumschap vindt er coaching plaats intuïtief en op zielsniveau. Dit alles vanuit innerlijke rust. Het mag ontstaan….wanneer het nodig is en wie/wat op mijn pad komt. In mijn eigen leven draait alles om transformatie. Afdalen in het lichaam met de nadruk op het Voelen. Voelend aanwezig zijn in het lichaam, geen afleidingen meer, het gaat over jezelf. De buitenwereld is een afspiegeling van jezelf. Erg fascinerend en inspirerend.

Per juni 2024 ben ik gestopt met geven groepslessen en coaching en kies ik ervoor om andere dingen te doen……wat mag ontstaan zal ontstaan…..vanuit het vrouwelijk Zijn.

Overigens voel ik me geen Yogini. Ik ben gefascineerd door bindweefsel (fascia) en het effect ervan….de impact op het fysieke, emotionele en energetisch lichaam, daar waar de pijn verstopt zit…in de diepere (en onzichtbare) lagen van het lichaam….dat heet toevallig Yin Yoga waar ik dit in gevonden heb. Spiritualiteit is een breed begrip, liever gebruik ik het woord ‘Bewustwording’. 

Spiritualiteit betekent het volgende voor mij:
met beide voeten op de grond, geaard/gegrond, fysiek aanwezig in het lichaam en aanwezig zijn in de maatschappij, in contact/verbinding met mensen en tegelijkertijd openstaan voor het mystieke, het ongrijpbare, vanuit het universum. Dat is voor mij spiritualiteit. 

In 2022 en 2023 heb ik 5 mooie retraites gegeven in Paesens-Moddergat aan dames >35 jaar met toepassing Yin Yoga & Aromatherapie met als doel om aandacht te hebben voor je eigen lichaam, zowel emotioneel, fysiek als energetisch op een prachtlocatie “Boerderij Zen aan Zee”.

 OMSCHOLING

Opleiding Natuurgeneeskundig Frans Aromatherapie geaccrediteerd op HBO niveau
Afgestudeerd 2019 / 3-jarige opleiding/inclusief 3 therapeutische weekenden gevolgd/FytArom te Berschenhoek

Afstudeeropdracht: Gegeneraliseerde Angststoornis

 

 

Healthy Start & Healthy Essentials, 22 uurs opleiding afgerond bij Holland & Barret, werkzaam als verkoopmedewerker te Groningen in deze natuur/gezondheidswinkel, ontwikkeling via doorlopende brand updates, juli 2023-heden

Basistraining Familieopstellingen bij het Lichtcentrum in Amsterdam/Jacqueline de Vries, inclusief intervisies, maart 2023-heden
Extra: Familieopstellingen in de natuur bij Jacqueline de Vries Lichtcentrum Amsterdam, 10 mei 2023

Training ‘Moederwond’ van Hannah Cuppen. Traject om de moederwond te helen én de (liefdes)relaties. Onder andere: oude pijnen helen, goede moederenergie aannemen, ontwikkeling eigen innerlijke moeder, helende stappen in de polen verlatingsangst/bindingsangst en inzicht in de vrouwenlijn
januari 2023-heden

Coachingstraject ‘The 10 Step Soul Challenge’ (systemisch coachen) bij Bodo Agterhof.  Dit is een Familieopstellingen Coachingstraject. Met als doel om van alles op te ruimen bij mezelf en te komen tot mijn levensmissie. Een traject van 12 privésessies op zielsniveau. (Opstellen.com), februari 2022-juli 2022

Masterclass Boost je Ziel/Opstellen.com, Bodo Agterhof en Rijna van der Vlugt, november 2021 en januari 2022
The Power of Presence cursus, Eckhart Tolle, november 2021
The Formula cursus, dr. Joe Dispenza, september 2021
Seksuele Transformatiedag, Rita van Rijnsoever, mei en juni 2021
Tantric Theory + Chakra Meditation/Paul and Suzee Grilley, december 2020
Patanjali Yoga + Chakra Meditation/Paul and Suzee Grilley, november 2020
Masterclass Cosmeticawetgeving, Enjoy Divine Nature 2020
Masterclass GMP, Enjoy Divine Nature 2019
Reiki 1 (The Usui System of Natural Healing)/De Aventurijn, Groningen 2019
Natural Perfumery Class at Naturalness Essential Oil Distillery 32 hrs, Portugal 2019
Aura- en Chakra Practitioner/Lightwave, Groningen 2019
HSP (energetische aromatherapie)/De Groene Linde, Heiloo 2019
Remedies (energetische aromatherapie)/De Groene Linde, Heiloo 2019
Geurfrequenties (energetische aromatherapie)/De Groene Linde 2018
Pilates Trainer (mat 1)/Start2Move, Zwolle 2018
Yin 3.3/BIVAG, Sneek 2018
Adjustment Yin Yoga/Yin Yoga & Anatomy/José de Groot, Utrecht 2018
Aerial Teacher Training Fundamentals 1 + 2/Aerial Yoga Nederland,  Janneke van Amelsvoort, Amsterdam 2018
Access Bars® / Energetische hoofdaanrakingen/Wolvega 2017
Opleiding Yin Yoga Medicine® 70hrs /BIVAG,  Sneek 2015/2016
Yin Yoga Docentenopleiding module 1 +2 + 3 /125 hrs/ BIVAG, Sneek/Montfoort/Venwoude 2015/2016
Assisted Yin, Haptonomie & Biofysica deel I en deel II voor (Yin) Yogadocenten/BIVAG, Sneek 2015/2016
Vinyasa Teacher Training/ Andalusië  2016 200 hrs (deels ivm besluit om focus volledig te leggen op de Yin Yoga)
Module I Spirituele Psychologie /Haren 2015
Opleiding Aromatherapie en -massage/Zonnevlecht opleidingen, Vlijmen 2016
Cursus Voetreflexologie/A-mar, Harlingen 2016
Basisopleiding Ontspanningsmassage/MEANDER, Schoonloo 2016
Imageprofessional / Nelleke Mulder Imagogroep, Sneek 2014