Opleidingsinstituut Yin Aromatherapy

SANAHATA, YIN AROMATHERAPY | opleidingsinstituut voor een Niche markt
  1. Basis Opleiding Yin Aromatherapy voor Yin Yoga Docenten | 3-daagse basisopleiding

Het verbinden van de aromatherapie met yin yoga voor yin yogadocenten met minimaal 50 uurs opleiding. Inclusief workshop Emotioneel Evenwicht. Deze workshop kun je direct na het volgen van de opleiding geven in je studio aan je eigen deelnemers. Hiermee verdien je meteen een deel van de kosten van de opleiding terug.

Data 3-daagse basisopleiding:
15 & 16 november + 1 december 2024

Locatie:
Opleidingsinstituut Sanahata
Noorderhaven NZ 57, Groningen

De opleiding wordt gegeven door Anita van der Velde en is inclusief:

  • Syllabus Aromatherapie en Yin Yoga
  • Hand out workshop Emotioneel Evenwicht incl. bijbehorende oliën
  • Certificaat Bewijs van Deelname Aromatherapie en Yin Yoga

Er worden maar liefst 20 plantaardige oliën en 25 etherische (essentiële oliën) uitgelegd tijdens deze 3-daagse basis opleiding. Praktijk en theorie worden afgewisseld. 

Naast de opleiding is dit voor jou als docent genieten van een flinke portie aroma yin yoga met helende geuren waar een deel van de theorie in mee wordt genomen en een workshop die je zelf vervolgens kunt inzetten in jouw studio. Op deze wijze kun je een deel van de kosten van deze opleiding meteen terugverdienen. Stel je geeft de workshop en vraagt 30,– voor 2 tot 2,5 uur en hebt 10 deelnemers, dan heb je 300,– terugverdiend van het opleidingsgeld. 

Daarnaast kun je de aromatherapie inzetten in je eigen praktijk wanneer je al therapeut bent.

Je ontvangt een certificaat Bewijs van Deelname Aromatherapie en Yin Yoga van Sanahata, Yin Aromatherapy.
Dit certificaat biedt de mogelijkheid om verder te gaan met verdiepingsmodules bij Sanahata.

Tarief voor de 3-daagse opleiding Aromatherapie en Yin Yoga in 2024:  465,– (excl. btw wanneer je een factuur wilt in 2024 en in 2025 vrijgesteld van btw.). Je dient je eigen lunch mee te nemen. Koffie/thee/water en fruit/versnapering zijn aanwezig.

Meer informatie over de inhoudsopgave van de syllabus en het programma/tijden van deze dagen kun je opvragen via info@sanahata.nl

Aanmelden via:
info@sanahata.nl (je ontvangt na je aanmelding een inschrijfformulier met de voorwaarden en alle informatie via de mail).

De opleiding gaat door bij een minimum van 4 deelnemers. Het maximum aantal is 11 deelnemers.

 

  1. Verdiepingmodules Yin Aromatherapy voor Yin Yoga Docenten | 2025 in Groningen | 5-daagse, ook afzonderlijk te volgen

Verdiepingsmodules Aromatherapie en Yin Yoga, inclusief workshop die je uit kunt zetten in je eigen studio. Hiermee kun je de kosten er meteen helemaal uit halen en er zelfs aan overhouden. Tijdens deze verdiepingsmodules komen de bijbehorende meridianen aan bod in combinatie met de aromatherapie/bijpassende oliën.

Deze verdiepingsmodules kun je als yin yoga docent afzonderlijk volgen wanneer je de basisopleiding Yin Aromatherapy hebt afgerond met een certificaat.

  • Yin Aromatherapy : Lente | Element Hout
  • Yin Aromatherapy : Zomer | Element Vuur
  • Yin Aromatherapy : Nazomer | Element Aarde
  • Yin Aromatherapy : Herfst | Element Metaal
  • Yin Aromatherapy : Winter | Element Water

3. Chakra Opleiding Yin Aromatherapy voor Yin Yoga Docenten | najaar 2025/voorjaar 2026 in Groningen | 7-daagse

Chakra opleiding waarbij iedere dag 1 chakra centraal staat. Inclusief bijbehorende oliën, werkingen, emotioneel-, energetisch- en fysiek lichaam. We sluiten iedere dag af met een Aroma Yin (Yoga) les op dit chakra. Chakra 1 t/m 5 zullen vooral Yin Yoga Houdingen zijn. Chakra 6 en 7 zal meer gericht zijn op meditatie met oliën. Yin is niet alleen Yin Yoga….Je ontvangt deze aroma yin (yoga) lessen met bijbehorende oliën/blends zodat je zelf kunt starten met het geven van Aroma Yin (Yoga) lessen in je eigen studio met aandacht voor een specifiek chakra.
Je dient de basis opleiding Yin Aromatherapy gevolgd te hebben om hieraan deel te nemen.

 In 2026 volgt er een Educatieve Reis Yin Aromatherapy in buitenland…

Alle opleidingen worden gegeven door Anita van der Velde, afgestudeerd tot Natuurgeneeskundig Frans Aromatherapeut (een 3-jarige opleiding geaccrediteerd op HBO niveau). Sinds 2016 verbindt Anita de Aromatherapie met Yin Yoga en Energetisch Lichaamswerk. Ze heeft haar eigen studio gehad en een jaar bij een fysiopraktijk gewerkt als Yin Yoga Docent. Daarnaast houdt zij zich bezig met Emotioneel Lichaamswerk en Bewustwordingsprocessen waaronder Systemisch Coachen. Ook Aura- en Chakra Healing en het Vrouwelijk Zijn en de seksuele energie heeft haar aandacht. Na een lange periode van het geven van groepslessen in onder andere Aroma Yin Yoga heeft Anita besloten om haar kennis over te dragen aan Yin Yoga Docenten.

Daarmee is Sanahata, Yin Aromatherapy ontstaan als Opleidingsinstituut voor een Niche markt.

Het is een mooi concept geworden, waarbij Yin Yoga Docenten kunnen inschrijven op bovenstaande opleidingen/modules en hierbij profiteren van kennisoverdracht, op een veilige manier werken met aromatherapie in groepen en tegelijkertijd zelf genieten van een heerlijke workshop/les en daarnaast meteen een kant en klare workshop/les meekrijgen om uit te zetten in eigen studio. Hiermee worden alle opleidingen/modules (deels) kostendekkend gemaakt. Het is zelfs zo dat de verdiepingsmodules geheel kostendekkend gemaakt kunnen worden en je er ook nog aan kunt overhouden. Dit maakt alles tot een win-win situatie.