Even voorstellen


– Yin Aromatherapeut & Energetisch Practitioner- 

Wie ben ik
Ik ben Anita van der Velde, geboren op 10 juni 1974 en woonachtig in Leek. Ik heb 21 jaar gewerkt in de zakelijke dienstverlening, waarvan de laatste 17 jaar binnen het bankwezen. Functies als (Coördinerend) Cliëntadviseur, Commerciële binnendienst Bedrijven Advies voor Verenigingen & Stichtingen, Marketingmedewerker, Managementassistente en Directie assistent.

En dan kom je erachter dat je passie ergens anders ligt….

Sinds 2012 ben ik me volledig gaan richten op zelfontwikkeling middels diverse coaching trajecten, focussen en zelfonderzoek. Ik maakte keuzes en werd me steeds meer bewust van wat goed is voor mij.

Yoga is onbewust een rode draad geweest in mijn leven. Masseren en dan vooral Reflexologie fascineerde mij en Aromatherapie vond ik geweldig vanwege de fascinatie van de etherische oliën.

Yang
Sporten is altijd onderdeel geweest van mijn leven, dat begon al jong met Gym en Judo en al snel werd het selectie Turnen, Noord Nederlandse kampioenschappen…..van ergens tot onderin de rij tot uiteindelijk de 1e plek. Acrogym werd ook onderdeel van het turnen, te vergelijken met Acroyoga van nu. Op mijn 16e verruilde ik het turnen voor andere sporten zoals streetdance, aerobic, step, zumba, tennis, badminton, fitness, aquarobic en lyricaldans.  Verder mocht ik graag thuis in mijn vrije tijd tafeltennissen en ging ik regelmatig hardlopen om ieder jaar weer mee te doen met de Nieuwjaarsloop in De Wilp. De Leekster lente loop en de 4 mijl in Groningen kwamen voorbij en ook de Survival Run in Boerakker staat op mijn lijstje.

Ik volgde 2 complete opleidingen tot Aerobicinstructrice/ Stepinstructrice en mocht 4 jaar lang les geven in streetdance, aerobic en steps voor diverse verenigingen met heel veel plezier.

Yin
En nu? Een nieuwe fase, verandering, beetje ouder en nog steeds jong. Na zoveel Yang activiteiten werd het wel eens tijd voor Yin! Dat mistte toch wel in mijn leven. Ik zocht meer ontspanning en rust. Nadat ik de opleiding tot imageprofessional (kleur-, en kledingstylist) heb gevolgd in 2014 ben ik me gaan richten op yoga. Wetende dat kleur en kleding op later moment een plek gaat krijgen in het geheel.

Er bestaan veel yogavormen en ‘per toeval’ kwam ik in aanraking met Yin Yoga. Onder de indruk van het effect van Yin Yoga en behoefte naar meer hierover. Ik volgde de Yin Yoga Docentenopleiding, bijscholing Assisted Yin en vervolgens de opleiding Yin Yoga Medicine….nét even anders. Zo bijzonder om te ervaren hoe je invloed hebt op je eigen lichaam en je eigen gezondheid. Inspirerend, interessant en bovenal een andere manier van leven, op het juiste moment. Vervolgens kwamen Aromatherapie en Massage weer in beeld en ik besloot om hierin een verdieping te zoeken in de vorm van de HBO opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeut / (Frans) Aromatherapie om me te realiseren dat ik op mijn 20e een prachtig boek had gekocht, wat heet: Aromatherapie, Massage en Yoga. Ik geloof niet in toeval.

                                       IMG_7634IMG_7640IMG_7632

Omscholing

Opleiding HBO Natuurgeneeskundig (Frans) Aromatherapie (1e 2 jaar afgerond 2016/2019, 3e jaar ingegaan)
Aura- en Chakra Practitioner/Lightwave, Groningen 2019
HSP (energetische aromatherapie)/De Groene Linde, Heiloo 2019
Remedies (energetische aromatherapie)/De Groene Linde, Heiloo 2019
Geurfrequenties (energetische aromatherapie)/De Groene Linde 2018
Pilates Trainer (mat 1)/Start2Move, Zwolle 2018
Yin 3.3/BIVAG, Sneek 2018
Adjustment Yin Yoga/Yin Yoga & Anatomy/José de Groot, Utrecht 2018
Aerial Teacher Training Fundamentals 1 + 2/Aerial Yoga Nederland,  Janneke van Amelsvoort, Amsterdam 2018
Access Bars® / Energetische hoofdaanrakingen/Wolvega 2017
Opleiding Yin Yoga Medicine® 70hrs /BIVAG,  Sneek 2015/2016
Yin Yoga Docentenopleiding deel 1 +2 + 3 /125 hrs/ BIVAG, Sneek/Montfoort/Venwoude 2015/2016
Assisted Yin, Haptonomie & Biofysica deel I en deel II voor (Yin) Yogadocenten/BIVAG, Sneek 2015/2016
Vinyasa Teacher Training/ Andalusië  2016 200 hrs (deels ivm besluit om focus volledig te leggen op de Yin Yoga)
Module I Spirituele Psychologie /Haren 2015
Opleiding Aromatherapie en -massage/Zonnevlecht opleidingen, Vlijmen 2016
Cursus Voetreflexologie/A-mar, Harlingen 2016
Basisopleiding Ontspanningsmassage/MEANDER, Schoonloo 2016
Imageprofessional / Nelleke Mulder Imagogroep, Sneek 2014